ARCHITECTAN 75-VUOTISJUHLA 7.10 2017

Kaikille avoin seminaari ”Arkkitehdin muuttuva ammattikuva” klo 12 info- ja näyttelykeskus Laiturissa, Helsingissä. Seminaari alkaa Yalen yliopiston arkkitehtikoulun apulaisdekaani Peggy Deamerin luennolla, jonka jälkeen on paneelikeskustelu. Sen puheenjohtajana on arkkitehti TkT Aija Staffans ja osanottajina arkkitehdit Noora Aaltonen ja Anu Puustinen, arkkitehti ja kansanedustaja Anders Adlercreutz, maisema-arkkitehti Pia Kuusiniemi, rakennussuunnittelun professori, arkkitehti Pirjo Sanaksenaho sekä taidehistorian professori Kirsi Saarikangas. Paneelikeskustelu on suomenkielinen. Seminaarin yhteydessä julkaistaan arkkitehti Tkt Hilkka Lehtosen kirjoittama kirja kymmenestä ensimmäisestä väitelleestä naisarkkitehdista. Tästä enemmän tietoa kohdassa Architecta 75.vuotisjuhlaseminaari.

Architectan 75-vuotisjuhlaillallinen Architectan jäsenille Ravintola Sipulissa, Kanavaranta 7 klo 18:30. Ilmoittautuminen ja tieto erityisruokavaliosta 28.9.2017 mennessä routa@dlc.fi. Illalliskortti maksetaan Architectan tilille samaan päivämäärään mennessä.

Architecta on saanut 75-vuotisjuhlaseminaarin järjestämiseen Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolta 4000 euron apurahan sekä Greta ja William Lehtisen säätiöltä 3000 euron apurahan.

Architectan puheenjohtaja Pirkko-Liisa Schulman ja sihteeri Maija Ojala kävivät vastaaottamassa stipendikirjan Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahaston 54. vuosijuhlassa 12.5.2017 Porvoon Taidetehtaalla.

ARCHITECTA ONNITTELEE 25.5.2017 100 VUOTTA TÄYTTÄNYTTÄ KUNNIAJÄSENTÄÄN AINO KALLIO-ERICSSONIA!

NAISTEN ÄÄNI – naiset näkyviin
Suomalainen naisliitto yhteistyökumppaneineen kerää Suomen itsenäisyyden 100-vuotista historiaa juhlistamaan mittavan aineiston naisista, jotka ovat eri tavoilla vaikuttaneet suomalaisen yhteiskunnan rakentamisessa. Myös Architecta on mukana hankkeessa ja kannustaa jäseniään keräämään ja kertomaan esimerkiksi sukunsa vaikuttajanaisten tarinoita. Samoin kaikki jäsenten itse kokoama materiaali naisarkkitehdeista (esitelmät, artikkelit, tms.) on erittäin tervetullutta. Ohjeistusta kirjoittamiselle ja tarkempaa tietoa projektista löytyy sivustolta www.naistenaani.fi.