Kilpailuja

Kilpailuja

Vuonna 1944 Architecta julisti jäsenilleen kilpailun yhdistyksen ansiomerkin suunnittelusta. Vastauksena saatiin vain kaksi ehdotusta, joista kumpaakaan ei valittu toteutettavaksi. Vuonna 1945 ehdotuksia saapui jo kymmenkunta. Voittajaksi tuli Tarja Salmio-Toiviaisen työ: Kultainen teksti Architecta ja klassinen naisen pää mustalla emalipinnalla.

Teknillisen korkeakoulun 100-vuotisjuhlat olivat syksyllä 1949. Professori Otto-I. Meurman otti yhteyden Architectaan ja toivoi, että Architecta huolehtisi juhlallisuuksissa kannettavan viitan toteuttamisesta. Architecta otti tehtävän vastaan ja järjesti rehtorin viitan suunnittelukilpailun jäsenilleen. Sen voitti Aili Pulkka työllään ”Pro”. Palkittua ehdotusta luonnehdittiin erittäin kauniiksi, käytössä monipuoliseksi ja eripituisille henkilöille sopivaksi. Myös kaunis nurja puoli sai tunnustusta. Hieno viitta tehtiin Aili-Salli Ahde-Kjäldmanin muotisalongissa nimeltään La Robe. Architecta lahjoitti TKK:lle valmiin sinipunertavan samettiviitan, jossa oli helmenvalkoinen silkkivuori. Sen otti vastaan rehtori prof. Martti Levón.
Viitta kului vuosien saatossa loppuun ja uusi viitta valmistui TKK:n 100-vuotisjuhliin v. 2008. Architecta ei enää yksin vastannut viitan kustannuksista, vaan osallistui sen maksamiseen jäsenmääränsä mukaisella kohtuullisella summalla.

Päivitetty: 18.04.2012

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *